Ιστορικό – Αγώνες

Το τμήμα καταδύσεων της Αθλητικής Ακαδημίας ΑΣΤΕΡΙΑ δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο αρχικός πυρήνας των αθλητών προέρχεται από τον Ο.Φ.Θ.  και αφού βρήκε στέγη στην ακαδημία ΑΣΤΕΡΙΑ πλαισιώθηκε από νέους αθλητές και αθλήτριες.

Το τμήμα  αυτήν τη στιγμή αριθμεί 20 αθλητές/τριες και 2 προπονητές, τον Κονδέλη Στέργιο  ομοσπονδιακό προπονητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και 2008 και τον Σακκαλή Ηρακλή πρωταθλητή των καταδύσεων.

Στην αθλητική σεζόν 2013-2014, το τμήμα κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ομαδική βαθμολογία, στις νεάνιδες Β-Α κατηγορίας. Στα ατομικά αγωνίσματα κέρδισε  2 χρυσά μετάλλια στη Β κατηγορία νεανίδων (1 και 3 μ), 1 αργυρό μετάλλιο Β κατηγορία νεανίδων (1μ),  1 αργυρό μετάλλιο Α' κατηγορία νέων γυναικών (1μ), 1 αργυρό μετάλλιο Δ κατηγορία παμπαίδων (1μ) και 1 χάλκινο μετάλλιο Β κατηγορία νεανίδων (3μ). Αντίστοιχες διακρίσεις είχαμε στο Κύπελλο Άνοιξης και σε άλλες ημερίδες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το τμήμα προπονείται στο Εθνικό κολυμβητήριο αλλά και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο καθημερινά. Την πρώτη  χρονιά ως Ακαδημία ΑΣΤΕΡΙΑ διοργανώθηκαν από το τμήμα μας  2 ημερίδες στο εθνικό κολυμβητήριο και συμμετείχαμε σε όλες τις διοργανώσεις του προγράμματος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 

Με τη στήριξη και την βοήθεια των γονέων του τμήματος, συντηρήθηκε, αντικαταστάθηκε και κατασκευάστηκε προπονητικό υλικό (τραμπολίνα, στρώματα, ζώνες) για βελτιστοποίηση των συνθηκών προπόνησης.  Στόχος του τμήματος είναι, οι αθλητές/τριες μας να προπονούνται σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον και μέσω παιδαγωγικών μεθόδων να γνωρίσουν και να αγαπήσουν ένα από τα πιο θεαματικά Ολυμπιακά Αθλήματα, το άθλημα των καταδύσεων.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014

Ατομικά

Η Φαρμάκη Θεοφανώ χρυσό μετάλλιο στο 1 μέτρο Β κατηγορία. χρυσό μετάλλιο στα 3 μέτρα Β κατηγορία και αργυρό μετάλλιο στο 1 μέτρο  Α κατηγορία

Η Μπαντή Μαριάνθη χάλκινο μετάλλιο στο 1 μέτρο και αργυρό μετάλλιο στα 3 μέτρα Β κατηγορία

Ο Κοντοβάς Δημήτρης Αργυρό μετάλλιο στο 1 μέτρο Δ κατηγορία.

Ομαδικά

Η ομάδα Αθλητική Ακαδημία ΑΣΤΕΡΙΑ, με την Φαρμάκη Μαρία, Φαρμάκη Μυρτώ και Μπαντή Μαριάνθη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις γυναίκες Α-Β κατηγορία.

Κύπελλο Άνοιξης

Η Μπαντή Μαριάνθη  χρυσό μετάλλιο στο 1 μέτρο Β κατηγορία

Η Φαρμάκη Θεοφανώ  αργυρό μετάλλιο στο 1 μέτρο Β κατηγορία και  χρυσό στα 3 μέτρα.