Ιστορικό

Το νέο ταξίδι στη κολύμβηση...ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου 2012...!!!

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 και ξεκινά τη λειτουργία του στις 27 Αυγούστου 2012 με έδρα το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα τεσσάρων προπονητών κολύμβησης. Περνώντας επιτυχημένα από όλα τα στάδια της κολύμβησης ως αθλητές, προπονητές σε όλα τα επίπεδα, εθνικές ομάδες, σύμβουλοι λειτουργίας κολυμβητηρίων και ομάδων κολύμβησης, ένιωσαν την ανάγκη να ενώσουν τις εμπειρίες τους και την αγάπη τους για την κολύμβηση απελευθερωμένοι από παλιά στερεότυπα. Από την πρώτη μέρα λειτουργιάς το σωματείο έκανε την παρουσία του αισθητή, για τις πρωτότυπες ιδέες του, την ποιότητα των προπονητών του, για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών του, για τον επαγγελματισμό και την οργάνωση του. Έτσι, η απήχηση και η αποδοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως το τέλος της σεζόν Ιουλίου 2013 η ομάδα συμπλήρωσε 150 μέλη περίπου και έλαβε μέρος σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις κολύμβησης. Ο πρώτος χρυσός πανελληνιονίκης του συλλόγου είναι ο Ασλανίδης Αλέξανδρος στα 200 πρόσθιο Παίδων, στις γυναίκες η πρώτη χάλκινη πανελληνιονίκης είναι η Χοροζίδου Ραφαηλία στα 200 πρόσθιο Κορασίδων ενώ η πρώτη συμμετοχή σε τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας είναι της Βαγγελακάκη Βασιλικής στα 200 ύπτιο Παγκορασίδων.

Τη δεύτερη χρονιά (2013-2014) ο σύλλογος σταδιακά στελεχώνεται και με άλλους αξιόλογους αθλητές με αποκορύφωμα την επιλογή του κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή όλων των εποχών Άρη Γρηγοριάδη να συνεχίσει την λαμπρή του πορεία στα ΑΣΤΕΡΙΑ.

Την ίδια χρονιά (2013-2014) δημιουργείτε το τμήμα καταδύσεων (STARS DIVING ACADEMY) που είναι και το μοναδικό στη Θεσσαλονίκη. Το συναρπαστικό αυτό άθλημα της πισίνας προσελκύει πολλούς νέους αθλητές και εντυπωσιάζει για τις υποδομές του.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014 η Φαρμάκη Μυρτώ κατακτά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο 1μ. και 3μ. Β κατηγορίας, η Μπαντή Μαριάνθη χάλκινο και αργυρό μετάλλιο στα 1και 3 μέτρα Β κατηγορίας και ο Κοντοβάς Δημήτρης Αργυρό μετάλλιο στο 1 μέτρο Δ κατηγορία. Επίσης η γυναικεία ομάδα μας με την Φαρμάκη Μαρία, Φαρμάκη Μυρτώ και Μπαντή Μαριάνθη, στέφτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος Α-Β κατηγορία.